1. Tverrfaglig team

Tverrfaglig team ledes av leder enhet oppvekst, kultur og integrering. Nesteleder er enhetsleder for helse, omsorg og barnevern.

Andre deltagere i teamet er skolelederne, rektor voksenopplæring, kulturskole, barnehagelederne, barnehagefaglig rådgiver, PPT; leder helsestasjon, leder barneverntjenesten, leder fysio-/ergoterapi, folkehelse koordinator, kommunepsykolog, rus og psykisk helsetjeneste, Nav og BTI prosjektleder.
Det skal gjennomføres 4 møte pr året a 3 timer.

Formålet og ansvar:
Tverrfaglig team har overordnet ansvar at rutiner rundt oppfølging av barn/ungdom og familie er sikret bl.a. ved bruk av handlingsveileder, stafettlogg og gode overganger.
Videre ansvarsområde er kartlegging av fellesutfordringer,  fagutvikling, prioriterte satsingsområde.
Tverrfaglig team har ansvar for systematisk evaluering av kommunen sine tjeneste og tilbudet rettet mot barn/ungdom og familier, samt kvalitetssikre barns medvirkning.

Tverrfaglig team skal drøfte ulike temaer. Tema kan være strukturelle/systematiske, dagsaktuelle, universelle mm..
Enkeltsaker skal tas opp i ressursteam på den enkelte skole og barnehage.

Tverrfaglig team skal lage en tilstandsrapport om forebyggende arbeid og tiltak rettet mot barn, ungdom og familie på individ- og tjenestenivå. Rapporten skal leges fram til styringsgruppe (Kommunenivå og politiker) en gang pr året.

2. Arbeidsutvalg for Politirådet i Bardu kommune

Politirådet ledes av politiet/Lensmannen. Rådet er sammensatt med ulike fagpersoner bl.a. Skole, Helsestasjon, Helse, Nav, Ruskonsulent, Barneverntjenesten, Setermoen mottak, Flyktningtjenesten.

Formålet:
Tverrfaglige drøfting som kan omhandle fellesutfordringer, om skolemiljø, konflikter, rus, kriminalitet og mer. Man ønsker å sette prioriterte satsingsområde for å kunne jobbe forebyggende, eller løser utfordringer så tidlig som mulig.

3. Folkehelsearbeidsgruppe

Folkehelsearbeidsgruppe er en tverrsektoriell arbeidsgruppe med deltagere fra Ergo-Fysioterapi, Rus- og psykisk helsetjeneste, Helsestasjon, skole og barnehage. Andre aktører innkalles til møte ved behov.

Formål:
Hovedmålet for kommunens folkehelsearbeid er å legge til rette for trivsel og god helse for alle innbyggerne i Bardu.
Arbeidsgruppa har et overordnet perspektiv på folkehelsesatsingen i kommunen og følge opp tiltakene i kommunedelplanen for idrett, fysisk aktivitet, friluftsliv og folkehelse.

Målgruppen er hele befolkningen.

Møte er hver annen måned og ledes av folkehelsekoordinator.
Det blir ikke tatt opp enkeltsaker.

4. Fagmøter mellom barnehage og helsestasjon; barnehage og fysio-/ergoterapi; barnehage og barnevern

Formålet: Samarbeid til barn og foreldres beste.

I møtet tas det opp forebyggende arbeid som kan styrke barn generelle psykisk og fysiske helse samt oppvekstsvilkår. Fagmøter skal også bidra til en bedre gjensidig forståelse av rutiner, arbeidsmåte og faglig utvikling.